Нова спортна площадка за децата в Коматево

Нова спортна площадка в училището в квартал Коматево

Основно училище „Захари Стоянов” в пловдивския квартал Коматево вече се радва на чисто нова спортна площадка, която откри кметът на града Иван Тотев. През този мандат местната администрация обръща специално внимание на кварталите, оставени на заден план предишните години.

Изцяло новата спортна площадка в училище „Захари Стоянов” е резултат на личната ангажираност на кмета с проблема. С единодушно решение на Общински съвет Пловдив за нея за отделени 70 хиляди лева. Новата придобивка на училището отговаря на всички съвременни изсиквания и на нея могат да се развиват три вида спорт – футбол, баскетбол и волейбол.

Това е голяма радост за училище „Захари Стоянов”, където много упорито се работи по отношение на спорта и развиването на двигателната култура у децата. Възпитаниците на училището имат завидни спортни успехи и печелят много награди от различни първенства.

През изминалите четири години ръководството на града не забравя кварталите като Коматево и Прослав и там се случват много нови и положителни неща. Първото, което посочи кметът, беше обезопасяването на околовръстния път и монтирането на светофар към Първенец.

Паркът в Коматево също бе обновен, подменена бе настилката пред читалището и изградени не една и две спортни площадки. Така по естествен начин ръководството на града откликва на всички нужди на жителите на Коматево.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top