Нова схема за ало измами: Ток удари ваш роднина, платете лечението!

parii1234

Измамници, представящи се за служители на EVN, прилагат нова схема. Клиент от Пазарджик сигнализирал, че на 14 юни е получил телефонно обаждане от неизвестно лице, представило се за сътрудник на EVN България, като обаждането е било от скрит телефонен номер.

Неизвестното лице е поискало от клиента номер на електромер с цел отстраняване на възникнала повреда. При последващо обаждане мнимият служител информирал клиента, че при извършване на техническите дейности близък роднина на клиента е попаднал под напрежение и съответно той трябва да заплати сума за спешното му лечение.

След сигнал от клиента в дружеството и извършена проверка от EVN България е установено, че телефонното обаждане до клиента не е от служител на дружеството, както и че не е имало възникнала повреда. По случая дружеството е информирало МВР.

С цел да защити клиенти те си EVN България уточнява, че при телефонен разговор с клиенти сътрудниците на дружеството не използват скрити телефонни номера, както и че винаги се представят с име и фамилия.

Всеки клиент може да извърши проверка за съответния сътрудник по име, фамилия и телефонен номер в денонощния телефонен център на дружеството на тел. 0700 1 7777.

EVN напомня, че събиране на дължими суми за консумирана енергия или за технически услуги никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството.

ЕVN България съветва клиентите при всяко съмнение да сигнализират на денонощна телефонна линия 0700 1 7777.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top