Нова тротоарна алея до Братската могила - DC news

Нова тротоарна алея до Братската могила

Нов тротоар до Братската могила в Пловдив

Започна изграждането на нова тротоарна алея до Братската могила в пловдивския район „Западен“. Съоръжението се намира срещу Мол „Пловдив“ и ще е дълго 120 метра и така ще се оформи изцяло нова пешеходна зона. Широчината му е 2,50 метра, като така общата площ възлиза на около 300 квадратни метра.

Между новото съоръжение и пътя пък ще бъде създадена зелена ивица, която е вързана към поливната система на парка около Братската могила. Там ще бъдат засяти различни видове цветя, като проектът се осъществява съвместно с Общинско предприятие „Градини и паркове“.

„Този тротоар изцяло припокрива желанието на гражданите и администрацията“, заяви кметът на район „Западен“ Димитър Колев. Според него има огромна необходимост от изграждането му, тъй като досега гражданите са минавали през зелените площи заради липсата на пешеходна зона.

 

 

 

Подобни статии

Един коментар

  1. клинкер магазин написа:

    Страхотно е да виждаш как всички хора работят заедно в един екип, за да постигнат положителен резултат, на който ще се радват както те, така и следващите поколения, които отново ще помагат усилия и грижи, за да се запази.Страхотно е че ще има и една дълга зелена ивица,без растения не може.Зеленото действа успокояващо на очите и психиката ни.Затова обичаме пролетта.

Comments are closed.

Top