Новите вицегубернатори на Пловдив встъпиха в длъжност

Новите заместници на областния управител Розалин Петков встъпиха днес в длъжност. Георги Пилев и д-р Христо Грудев бяха представени пред екипа на областна администрация. 27-годишният Пилев, който е собственик на две фирми и управител на трета, е предложен за поста от областната организация на СДС, а бившият кмет на Асеновград Христо Грудев, който в предишния мандат също бе заместник-областен управител, е кандидатура на областната структура на ГЕРБ.

„Приоритетите ми са да помагам на г-н Розалин Петков като областен управител да провежда държавната политика в региона и да бъдем изцяло и единствено в интерес на населението. Политическите страсти приключиха, има назначени областен управител, зам.-областни, оттук нататък единствено и само трябва да са на дневен ред приоритетите на населението в областта“, коментира пред DCNEWS Георги Пилев. Той все още не знае в какви ресори ще работи, тъй като Петков не е разпределил задачите на заместниците си.

Пилев посочи, че кандидатурата му за вицегубернатор е била издигната на Областен съвет на СДС  от 11 общини и е била единствената,  подкрепена с пълно мнозинство.

„В този мандат приоритетите ни ще бъдат да помагаме на общините, да осъществяваме добра комуникация между общините на територията на Пловдивска област и правителството. Винаги има неща, които трябва да се съгласуват да се съдейства, да се подпомага.

Бил съм кмет на община, зная проблемите на кметовете, така че имат максимална подкрепа от нас и г-н Петков и съдействие за решаване на проблемите пред правителството“ посочи д-р Христо Грудев. Засега той ще работи в областта на държавните имоти и специализираната администрация.

 

Подобни статии

Top