Новите собственици вдигат бюджета на Ботев до 10 млн. лева!

12575842_1712083915674665_497864555_n

Ботев (Пловдив) вече може да се похвали със солиден годишен бюджет. Съвсем скоро се очаква да има събрание на управленското тяло, на което да се обсъдят промените и да бъде обявен бюджетът, с който ще разполагат „жълто-черните“. Очаква се, че той ще е малко над 10 млн. лв, съобщава „7 дни спорт“.

Сумата ще се осигурява от шестима мастити бизнесмени. Това са Румен Чандъров, Георги Самуилов, Ветко Арабаджиев, Владимир Кисьов, Пенко Несторов и вафленият бос Сава Чоролеев. Шестимата богаташи оформят консорциум, който ще издържа футболния клуб и ще построи стадион „Христо Ботев“.

Босовете са се разбрали всеки един от тях да отделя фиксирана сума за месечната издръжка на пловдивския клуб. Става въпрос за цифра малко над 130 хил. лв. от всеки един. Така сумата за годината ще достигне 10 млн. лв. само от въпросните бизнесмени. Все пак определена част от нея ще бъде препращана за изграждането на Колежа, което е в застой от доста време.

Съвсем скоро консорциумът от фирми официално ще вземе властта на „Коматево“. 60 от 61%, които притежава Сдружение ПФК Ботев Пд ще бъдат прехвърлени на бизнесмените Румен Чандъров и Георги Самуилов от Апостол Апостолов.

Чандъров е познат във футболните среди като собственик на школата ДИТ и третодивизионния софийски Септември, докато Самуилов притежава петролната компания Инса Ойл, на която рафинериите са близо до Пловдив. Дуото дори вече си е разпределило и задачите, като шефът на ДИТ ще се занимава с футболната част, а петролният бос – със стадион „Христо Ботев“.

Интересно е влизането на бургаския инвеститор Сава Чоролеев. Той е собственик на завода за захарни изделия „Победа“ в Бургас. Освен това Чоролеев, който се счита за един от богатите българи, е концесионер на най-големия плаж в Слънчев бряг.

„Очакваме сериозна рекламна кампания от страна на клуба, а ние с нашите фирми ще подкрепим дружеството. Оценяваме, че Ботев е отборът с най-много фенове, затова проявяваме интерес към сътрудничество“, каза бургаският бизнесмен Сава Чоролеев преди време.

По подобен начин се изказа и пловдивският предприемач Владимир Кисьов.

„През 2016 година от Аспи груп ще можем да бъдем малко по-голям спонсор“, подсказа Кисьов.

Идеята на консорциума е не само да оздравят Ботев и да построят Колежа, а и да изкачат тима до челните места.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top