Новите униформи в армията от догодина

Новите униформи в армията от догодина

От следващата година влиза в сила новата визия на униформите на Българската армия. Това обяви в Асеновград командващият сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев. За целта е съставена съвместна комисия, която работи по визията за развитие на облеклото и оборудването на всеки войник.

По повечето важни точки и спецификации на новата визия за униформите вече е постигнато разбирателство и съгласие, но има и детайли, които престои да се уточнят, посочи генералът. Вече са правени изпитания на новото облекло през есента и пролетта, като всички констатирани слабости са отстранени.

„Това са удобството на униформата, разположението на джобовете, платът трябва да е дишащ. Разликата ще е в камуфлажа, който ще се различава от сегашния. Като плат и кройка униформата също ще е различна и по -удобна“, разкри Боцев.

Новата визия на униформата ще е еднаква за цялата армия. Ще бъде спазена и сега действащата традиция за цветово разделение между сухопътните, Военновъздушните и Военноморските сили. Промените предвиждат още да бъде премахната пясъчната униформа за участие в мисии извън граница. Новоразработената визия на униформата трябва да бъде приета до края на тази година, а от 2015-та да влезе в действие.

 

Подобни статии

Top