Новият областен на Пловдив започва с инфраструктурни проекти

Розалин Петков е новият областен управител на Пловдив

Замразените инфраструктурни проекти на Пловдивска област са сред приоритетите на новия областен управител Розалин Петков, който днес бе назначен с решение на Министерски съвет. Той смени Венцислав Каймаканов, назначен от предишното правителство. Досегашният зам.-кмет по общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците ще встъпи в длъжност следващата седмица, след като получи заповедта за назначението си.

Надявам се да оправдая доверието на министър-председателя, това е голяма чест. Така коментира назначението си вече бившият зам.-кмет на Пловдив Розалин Петков. Основният му приоритет е да се помага на общините в Пловдивска област и да се възобновят проектите, замразени от времето, когато областен управител беше Иван Тотев.

Околовръстният път Царацово – Асеновград, да видя там докъде са стигнали нещата, тъй като не чух последните две години за този проект. Удвояването на пътя Пловдив- Асеновград, той също е много важен, и естествено да видя какво става с пътя Баня – Карлово, поясни Петков.

Ще се търси възможност и за реализация на проекта за пътя Ягодово – Асеновград, за който с решение на ОбС на Пловдив има отпуснати средства. Петков посочи още, че ще лобира за спешно довършване на Колодрума. Той коментира, че е рано да се говори за рокади в областна администрация.

Искам първо да се запозная с колектива, по принцип аз голяма част го познавам, тъй като две години съм работил с него. И който работи си остава – то е ясно, коментира Петков.

Аз не мога да кажа, че съм щастлив от това решение, тъй като знаете Розалин Петков беше човекът, който винаги ме е замествал. Което означава, че е един от  най-доверените от гледна точка на поверяване на общинското управление, коментира кметът Иван Тотев. За мен Розалин е човек, който се познава с всички кметове в областта, той е много добре приет още от времето, когато беше зам.-областен управител, помага и разбира работата, допълни Тотев. Градоначалникът обяви, че засега няма да назначава заместник-кмет с ресор общинска икономика.

По думите му засега работата на Петков ще се върши от директорът на дирекция Общинска икономика и здравеопазване“ Юлия Стоянова. Тотев обаче не скри намерението си в близките две седмици тя да бъде назначена като титуляр на поста зам.-кмет.

 

Подобни статии

Top