Новият шеф на пловдивската пожарна с награда от министър Калин Стоянов

Комисар Васил Димов с награда от министър Калин Стоянов

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи награда за принос в развитието на пожарната безопасност и защитата на населението на комисар Васил Димов по време на провелата се днес в София церемония „Пожарникар на годината 2023“.

В националната надпревара отличия извоюваха още двама представители на Пловдивската дирекция- главен инспектор Петър Петров – началник сектор СОД, който стана подгласник в направление “Спасителна дейност“, а за победител в направление „Превантивна дейност “ бе обявен старши инспектор Йордан Михов- началник група ПКПД в сектор ПКД.

Днес заслужено получавате признание за вашата неуморна ангажираност и смелост! Вашата мисия е да се отзовавате незабавно на най-тежките произшествия. Изминалата година отново ви изправи пред поредица предизвикателства не само в страната – помогнахте активно при наводнения, пожари, и бедствия. Истинската награда за труда и всеотдайността е благодарността на хората, която получавате. Като министър на вътрешните работи се гордея, че имам колеги като вас. Вие всекидневно показвате висок дух и професионализъм. Неслучайно професията ви е призвание“. С тези думи министър Калин Стоянов се обърна към служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и доброволците на 29-тата церемония „Пожарникар на годината“.