Новият шеф на пловдивската полиция и Тотев вземат мерки срещу войната по пътищата

magis

Новият шеф на пловдивската полиция Христо Разсолков и кметът Иван Тотев ще обсъдят още тази седмица какви мерки да се вземат за ограничаване на инцидентите на пътя. В петък градоначалникът се е срещнал с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която е повгиднала въпроса с тежкото положение с катастрофите по пловдивските улици.

Според Тотев единствената негативна страна на ремонтите на пътните настилки в Пловдивска област е, че дава възможност на някои шофьори да карат с много висока скорост, което е основна причина за произшествията.

„След като се ремонтира и  пътят  Пловдив- Асеновград, той ще позволява да се вдига скорост от 150-160 км/час“, каза Тотев и допълни, че това не трябва да се допуска.

Градоначалникът обяви, че общината ще предложи да излъчи контактна група, която заедно с полицията да реши как ще се намали черната статистика. Една от мерките, които ще бъдат взети, е повдигането на опасните пешеходни пътеки в града.

Самият кмет съвсем наскоро също е станал пряк свидетел на недобросъвестно шофиране. Докато е карал с 60 км/час  в Тунела в лява лента, нетърпелив водач постоянно му давал сигнали  да се отмести. След като Тотев не го е направил, шофьорът го е изпреварил с над 100 км/час от дясна лента.

 

 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top