Нови безплатни турове в Стария град

Започват записвания за следващите две дати в рамките на фестивала

Пловдивчани имат огромен интерес към туровете в Стария град, които се провеждат в рамките на фестивала „Лято в Стария град“ , съобщават организаторите от Агенция „Антракт“.

Местата в първата група, която на 29 юни ще посети резервата, вече са заети и започна записване за следващите турове. В рамките на фестивала са планирани още 2 безплатни обиколки, на които посетителите ще научат интересни подробности за емблематични сгради в Стария град.

Те ще бъдат на 6 юли и 13 юли, като стартът и на двата е от 10 часа от чешмичката на „Седмото тепе“  зад Джумая джамия. 

Първата спирка е макетът на Римския стадион, за който ще разкаже Елия Дечева, лауреат от менторската програма между Общинския институт „Старинен Пловдив” и ПГТ „Проф. Д-р Асен Златаров“.

Следващата спирка е къща Хиндлиян, където групата ще чуе увлекателния разказ на екскурзовода Вангел Илиев, който е любим водач из Стария град на много официални гости и артисти от цял свят.

Турът продължава през емблематичната Балабанова къща, която ще бъде представена от от Гергана Проданова и Ива Тотова. Тодор Фердинандов, ще представи другата перла на резервата – къща „Недкович“. Следващите спирки в обиколката са къща „Стамболиян“ и галерия „Златю Бояджиев“. Финалът на тура е аптека музей „Хипократ“, чиято история ще разкаже Александър Лазаров.

Включването в тура става с предварително записване на имейл antrakt2024@gmail.com и на фейсбук страницата на събитието.

Мултижанровият фестивал „Лято в Стария град“ се организира от агенция „Антракт”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 г.

Вижте цялата програма на фестивала за юли и август!