Нови табели посочват лечебните свойства на водата в Нареченски бани

Повече от 30 информационни табели, поставени до минералните извори в Нареченски бани ще насочват туристи и гости на курортното селище. На таблата е изписано съдържанието и препоръчителния начин на приложение на водата.

Указателните знаци вече са доставени в кметството и предстои техният монтаж.”Старите табели са изпочупени след вандализъм, голяма част от тях  са унищожени и от атмосферните влияния”, каза Васил Куртев, кмет на селото.

По думите му  водата в Нареченски бани се различава по химичен състав и радиоактивност, затова  и хората трябва да имат точна информация за изворите в района. „Така се гарантира и правилното им лечение”, каза Куртев.

Местни туристи пък ще обходят всички туристически пътеки в района. Идеята е да бъдат подновени указателните табла към природните забележителности като Римския мост и красивите параклиси, намиращи се в гората.

Сходни указателни знаци ще улесняват туристите и по трасетата към хижа Пашалийца и крепостта „Зареница”, както и тръгналите в посока селата Косово и Бяла черква.

 

 

Подобни статии

Top