Нови тротоари, водопроводна мрежа и паркинг за жителите на „Западен“

Приключи ремонтът на улица „Лерин“, съобщи кметът на район „Западен“ Димитър Колев. Срокът за изпълнение на обекта се забави заради подмяна на водопроводната мрежа и изграждане на нов паркинг. Ремонтираният участък от ул. „Силистра“ до бул. „Хаджи Димитър“ е с дължина 400 метра, а общата преасфалтирана площ е около 2 400 кв. м.

Кметът на район „Западен” Димитър Колев каза, че през седмицата ще започне полагането на пътната маркировка по ул. „Лерин”. Тя е отворена за движение, но официално ще бъде открита следващата седмица. По време на ремонта е изградена и подземна кабелна мрежа, за да се предотврати бъдещо разкопаване на обновения участък. Положени са и 900 кв. м. нови тротоари.

„После се оказа , че има още квадратури, които допълнително възложихме. Допълнително възложихме и един паркинг за около 15 автомобила. Така всичко, което беше изпуснато, но го видяхме в процеса на работа, го възложихме допълнително и беше изпълнено“, каза районният кмет.

Димитър Колев съобщи още, че до края на седмицата ще приключи и ремонтът на улица „Знаме”, която ще бъде изцяло обновена. Старият асфалт е премахнат, а общата площ на участъка от ул. „Владивосток” до ул. „Дарвин” е 1740 кв. м. Ще бъдат изградени и нови джобове за контейнерите и дъждоприемните шахти.

„След което стартираме работата по един голяма паркинг, който е на улиците „Дивна” и „Мащерка”. Малко се забавихме, но причината е защото разширихме проекта. От първоначално планираните 25, сега ще изградим 40 паркоместа“, допълни Колев.

Колев допълни още, че се очаква скоро новата детска градина „Мир”, която се изгражда в района да получи Акт 16. Документите, включително и Акт 15, вече са входирани в дирекция „Национален строителен контрол”. Предвижда се целият район около новата сграда да бъде обновен за началото на учебната година на 15 септември.

Подобни статии

Top