Нови тротоари за 500 хил. лв. ще има в Пловдив

Нови тротоари ще има в Пловдив

С няколко декларации започна днешната сесия на общинския съвет в Пловдив. ГЕРБ изразиха удовлетворението си от отпускането на 30-милионният заем, а Гиньо Матев от Реф. блок, Спас Гърневски от ГС „Разум“ и Гичка Кърнева изказаха задоволството си от оставката на кабинета Орешарски.

Съветници от опозицията пък прочетоха декларация по повод обвиненията срещу бившата кметица на район „Централен“ Райна Петрова. Тя е подкрепена от бившия кмет Славчо Атанасов и неговите колеги от НИЕ, Руси Панчев и Даниела Кинова от Атака, генерал Димитър Цветков от „България без цензура“.

Съветниците са възмутени, че кметът Иван Тотев по никакъв начин не е реагирал на скандала със зареждането на детските заведения с храна и настояват да има проверка във всички райони. Тотев обаче е в отпуск.

Сесията бе с кратък дневен ред – 14 точки. Гласувани бяха 500 хил.лв. за ремонти на тротоари и 80 хиляди лева за поливни системи с актуализация на бюджета. Парите идват от преизпълнението на местните данъци и такси. Съветниците гласуваха също културната стратегия на Пловдив до 2024 година и културния календар за следващата година, за който се планират 1,4 млн. лв.

 

Подобни статии

Top