Нови тротоари и паркоместа в парк „Ружа“ в Пловдив (СНИМКИ)

Облагородиха парк "Ружа"

С настъпването на пролетта бе подновено облагородяването на парк „Ружа” в пловдивския район „Западен”. Паралелно с обновяването на съществуващите пешеходни пътеки се изграждат нови тротоари и паркоместа в едно от най-предпочитаните места за отдих и спорт в района.

Основно са възстановени съществуващите пешеходни алеи в парк „Ружа” с нови вибропресовани плочи, като общата площ на подновените пътеки е 270 квадратни метра. От районната администрация изградиха и изцяло нов тротоар, свързващ детска ясла „100 усмивки” с подхода към храм „Свети Климент Охридски”.

Съоръжението е с площ 95 квадратни метра, като широчината му позволява преминаването на майки с детски колички, посещаващи яслата и млечната кухня.

„Тротоарът е изграден по желание на жители от района”, обяви кметът на „Западен” Димитър Колев. Той допълни, че след приключване на дейностите в „Ружа”, започва облагородяване на градина „Еталонна”. Там ще бъдат изградени нови алеи, ще бъдат поставени пейки и ще се възстанови чешмата в парка.

Подобни статии

Top