Новогодишен бал в Операта с Графа и виенски солисти

Превърналият се в традиция Новогодишен бал в Операта ще предложи на пловдивчани бляскаво настроение и качествена музикална програма на тази вечер в Дома на културата „Борис Христов“.

Два концерта са предвини в програмата. За първия концерт от 19.00 часа маестро Диан Чобанов е поканил солисти от прочутата Виена Фолксопер, които ще изпълнят известни арии и дуети от новогодишния репертоар на Виена. В края на 2015-та година това ще бъде най-впечатляващото музикално събитие за града.

Единият от солистите е сопраното Мартина Дорак, която през 2012-та година отбеляза 20 години кариера на сцената на Виена Фолксопер. Оперната певица изпълнява централни роли в редица оперети от Щраус, Калман и Лехар. В кариерата си е участвала в мюзикъли като „Котките“, „Клетниците“, „Моята прекрасна лейди“ и др. Вторият солист е баритонът Микаел Хавличек. Има знакови роли в „Травиата“, „Вълшебната флейта“ , „Страната на усмивките“, „Нощ във Венеция“ и „Веселата вдовица“. През 2014 изпълнява Папагено и в Парижката опера.

Вторият концерт от 21.00 часа е с гост Влади Ампов – Графа, който ще представи своите най-известни балади в аранжимент за голям симфоничен оркестър.  В концерта участва и виртуозният пианист Георги Черкин с изпълнение на музика от български филми.

Фоайетата на Дом на културата отново ще бъдат изпълнени с много настроение, изпълнения на брас бенд, изящен валс и коктейл за гостите на Новогодишния бал, съобщават от Държавна опера – Пловдив.

Подобни статии

Top