Новогодишна чистка в Ботев, пускат Алекс Колев да си търси нов клуб

Сериозна чистка в Ботев (Пловдив) ще бъде направена през зимната пауза, като на „Коматево” обмислят да се разделят с общо между 10 и 12 футболисти, съобщава „7 дни спорт“.

В момента професионални договори с клуба имат цели 32-ма футболисти. След като треньорът Николай Костов пое отбора, той огледа внимателно целия наличен потенциал, за да може да прецени на кои футболисти ще разчита след Нова година. Целта на „жълто-черните“ е след привличането на нови попълнения през зимата групата, с която ще разполага специалистът, да наброява 25-26 футболисти.

До този момент имаше яснота за трима играчи, с които Ботев със сигурност иска да се раздели. Това са Нико Варела и нападателите Димитър Алексиев и Жоел Чибамба, за когото разкриха, че в момента кара проби във Виетнам.

Сред останалите, които попадат в списъка за раздяла, са няколко от младоците, които имат професионални договори с клуба, а те не са малко. Според запознати сред играчите, с които „жълто-черните“ евентуално ще се разделят, фигурират имената на Никола Марин, Християн Казаков, Наско Милев, Рангел Игнатов и Вальо Томов. Очаква се с „жълто-черните“ да се раздели Орлин Старокин.

Сред тези, които ще си тръгнат от „Коматево“ вероятно ще има и един-двама от по-опитните играчи. Не е изключено поне някои от младоците да подсилят третодивизионни клубове, където същевременно ще се обиграват. Сред възможните им дестинации е Несебър, а не е изключено някои да преминат и в Септември (Сф).

От Ботев са склонни да пуснат и нападателя Алекс Колев да си тръгне. Твърди се, че „жълто-черните“ няма да правят проблеми на 23-годишния таран, ако той си намери нов клуб, където да продължи кариерата си. Дори е възможно от „Коматево“ да го пуснат без финансов иск, въпреки че Колев има действащ договор за още година и половина.

Подобни статии

Top