Новото кметство на „Източен“ с басейн на покрива (СНИМКИ)

Новото кметство на Източен с басейна на покрива

Общинските структури, които ще работят в бившия хотел на Ванко 1, ще започнат да се нанасят в сградата в началото на лятото на 2015 г. Избран е изпълнител на реконструкцията, която ще коства на общината 1 млн. и 400 хил. лв. Басейнът и кафенето на последния етаж ще бъдат запазени, но статуята на Исус Христос ще бъде премахната.

В хотела на Ванко 1 ще работи цялата администрация на район „Източен“, Центърът за наблюдение на трафика, Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“. Има и конферентна зала. По думите на кмета Иван Тотев цялата сграда ще бъде пълна с живот, а обслужването ще е съсредоточено изцяло във фоайето.

Целта беше такава, че сградата да фукционира така – въпреки различните служби, структури и потоци от хора, които ще идват тук, тя да има едно общо ползване. Идеята е тези потоци от хора, които идват за различни услуги тук, да не си пречат, коментира кметът на Пловдив Иван Тотев.

През 2015 г. предстои и ремонт на бул. „6 септември“, като целта е около новата административна сграда на „Източен“ да има възможно най-много паркоместа.

Освен басейнът и кафенето, в сградата ще има и допълнителни помещения, които ще бъдат отдавани под наем. На мястото на статуята на Христос ще има надписи „Район Източен“ и „Център за управление на мобилността“.

 

 

Подобни статии

Top