Ново бедствие: Приморско под вода!

Приморско е в бедствено положение и откъснато от света след проливен дъжд

В община Приморско е обявено бедствено положение заради прелелите реки Ропотамо и Дяволска. По думите на кмета на общината Димитър Германов, цитиран от Нова телевизия, в момента заседава кризисен щаб.

Залята е централната част на морския град. Засега не се съобщава за пострадали хора.

Триста души останаха без електричество и вода тази нощ в хотел в Приморско.

Заради проливния дъжд настанените в хотел „Пламена Палас“ прекараха нощта без ток и вода. Рано сутринта кметът Димитър Германов свика Координационния щаб по бедствия и аварии за преценка на обстановката.

Наводнени са приземни етажи и на други хотели и къщи в Приморско. Дворове и пътища в селата Ясна Поляна и Веселие също са под вода. Река Ропотамо прелива и прекъсна пътя Приморско-Аркутино.

Отсечката Приморско-Ясна Поляна е трудно проходима заради паднали от бурята дървета. Разклонът Созопол-Равадиново е трудно проходим, заради заседнали автомобили.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщиха, че временно е ограничено движението на моторни превозни средства по пътя Созопол-Приморско поради наводняване и паднали дървета. Водачите да използват обходен маршрут за Приморско през Царево.

По информация на Нова телевизия пътят преди лонгоза около река Ропотамо е затворен, тъй като има много паднали дървета вследствие на силната гръмотевична буря през нощта. Затворени са и обходните пътища, по някои от тях има обърнати автобуси. Единственият начин да се стигне до града е чрез високопроходима техника.

Източник: dnes.bg

 

 

 

Подобни статии

Top