Ново свлачище в Асеновград, две семейства са евакуирани (СНИМКИ)

Скала се откъсна при строеж на подпорна стена под ул.“Харманите“ в асеновградския квартал Горни Воден. В резултат на свличането на земна маса е отрязан напълно достъпът до две къщи, а двете семействата са евакуирани, предаде репортер на DCNEWS.

Около 23 часа снощи живеещите в една от къщите чули силен гръм. Когато излезли навън, установили, че пътят към дома им го няма, а прагът е напълно отделен  на 2 -3 метра от къщата.

От отворилите се големи дупки течала вода от скъсан водопровод. Хората се обадили на 112 , оказало се, че свлачището се е активирало заради изкопните работи за изграждането на подпорна стена.

Хората, които живеят в отрязаните от света къщи, са завели децата си при роднини. Районът в момента е отцепен с аварийни ленти.

Тази нощ ВиК аварията е отстранена и е пусната водата на съседните улици. Пукнатини има и по стените на съседните сгради.

„Добре, че не е станало през нощта, защото можеха да пострадат работници“, коментира собственикът на фирмата-изпълнител Вакрил Запрянов. Той е категоричен,че до 10 дни ще укрепи свлачището а още днес работниците ще започнат да наливат бетон.

От община Асеновград предложиха да евакуират пострадалите семейства, администрацията ще се заеме и с описването на щетите.

Подобни статии

Top