Нов асфалт между шест села в „Родопи“

Нов асфалт между шест села в "Родопи"

С чисто нов асфалт са покрити общинските пътища между шест села в община „Родопи”, като в момента активно се работи по трасетата между други четири села.

Пътят Пловдив-Марково беше изцяло преасфалтиран и вече колите се движат свободно по него. Мащабната реконструкция започна на през май месец. Задачата на изпълнителя беше изцяло да преасфалтира участъка от табелата „Пловдив” до околовръстния път. До момента трасето приличаше на лунен пейзаж. През годините пътят единствено е кърпен, а сега се положи нов пласт асфалт, като се изрина стария. Вече е поставена и пътната маркировка, както и нови мантинели, защото липсваха такива. Положен е нов банкет и табели.

190 хиляди лева струва ремонта на участъка Пловдив-Марково. Изцяло приключени са и ремонтите дейности по четвъртокласния път между селата Брестовица и Първенец. Той беше на стойност 300 хиляди лева. На него също е положен нов слой асфалт и сега трасето е обезопасено за движение на превозни средства.

Едновременно се работеше и по преасфалтиране на отсечката Ягодово-Пловдив. Миналата година напълно подновен беше 1 километър асфалт. До края на месец юни нова асфалтова настилка беше положена на още километър от важната пътна артерия. Допреди година дълбоки дупки, кръпки и неравности тормозиха шофьорите. На места дори шосето беше пропаднало. Сега разликата е видима.

„Ремонтирахме пропаданията на четирите моста, които бяха сериозни. Отнехме повърхностният 4-сантиметров слой и отново направихме качествено преасфалтиране”, съобщи кметът Пламен Спасов.

В момента активни дейности по рехабилитиране на пътищата текат на изходите на селата Цалапица към Пазарджишко шосе и Крумово към Асеновградско шосе, като общата стойност на ремонта е 234 хиляди лева. Община „Родопи” е предвидила сумата да стигне и за разширяването на пътя, който свързва Крумово с разклона до КЦМ.

Подобни статии

Top