Нов допинг скандал! Българин сред 225 съмнителни спортисти! Трима дадоха оставки!

Нов допинг скандал! Българин сред 225 съмнителни спортисти! Трима дадоха оставки!

Български лекоатлет е в списъка от 225 спортисти със съмнителни показатели на допинг пробите си, съобщава британският вестник „Дейли Телеграф“. Огромен допинг скандал се вихри от няколко дни, след като немската телевизия ARD обвини международната федерация (ИААФ) в покриване на положителни проби или съмнителни показатели в биологичния паспорт.

„Дейли Телеграф“ публикува и подробна графика на разпределение по държави на спортистите с подозрителни резултати на тестове или в биологичните паспорти. Именно от графиката, предоставена на медиите от източник от ИААФ, стана ясно, че и България има човек в списъка. Имената обаче все още не се разкриват, а в същия списък има трима олимпийски шампиони от Лондон 2012. Най-много от допингираните са от Русия – 58 спортисти.

Трима висши служители на ИААФ вече дадоха оставките си. Това са Валентин Балакнишев, който е ковчежник на федерацията и шеф на Руската асоциация по лека атлетика, Хабиб Сисе, който е правен консултант, както и Масата Папа Диак – син на президента на ИААФ Ламине Диак.

Снимка: Daily telegraph

Подобни статии

Top