Нов конкурс за автобусните линии в Асеновград и околните села

Нов конкурс за автобусните линии в Асеновград и околните села ще обяви общината. Това се налага, след като започната преди година процедура за избор на градски превозвач, беше спряна заради частично обжалване. Делото премина през Комисията за защита на конкуренцията и достигна до Върховния административен съд, който отмени обществената поръчка заради дискриминационни критерии за избор на зипълнител.

При обявяване на транспортния конкурс в Асеновград миналата година беше избран превозвач само за една от линиите. Затова сега се налага да бъде обявен нов конкурс за линия №4 и пакетите за част от селата. На редовната сесия на местния парламент днес бяха гласувани нови критерии за избор на превозвачи.

От шест критерия, остават само три, като част от задължителните неща, които трябва да имат превозните средства . Климатична и вентилационна инсталация стават задължителни условия, евентуално такива автобуси няма да бъдат допуснати за оценка, обясни зам. кметът Мюмюн Алиджик .

Най-голяма тежест при избора на изпълнител ще има цената на билета, като администрацията ще изисква тя да бъде възможно най-ниска.

Акцент се поставя и на екологичния клас и възрастта на рейсовете. Те трябва да бъдат най-много 15-годишни, като повече точки ще получат фирмите, които предлагат нови автобуси. Заложеният в критериите екологичен клас е от Евро 2 до Евро 5, посочи Алиджик.

 

 

Подобни статии

Top