Нов месец – нови опашки за карти (СНИМКИ)

В първия ден на месеца по традиция опашките пред пунктовете за карти за преференциално пътуване с градския транспорт са нещо нормално. Тази сутрин на пункта на бул. „Мария Луиза” имаше около 40-50 души, видя репортер на DCNEWS.

Сред чакащите имаше както ученици и студенти, така и и голям брой пенсионери. Възмутена от дългото чакане пенсионерка заяви, че от общо 4 гишета, работят само две.

Малко след като пристигнахме, се появи служителка с кафе. Тя спокойно зае работното си място. Така броят на работещите каси се увеличи на три.

И докато едни изказваха възмущението си от малкото работещи гишета, други се оплакваха, че пред входа на пункта няма нито една пейка.

„ Не стига, че всеки месец в началото е така, но и няма нито една пейка. Аз съм с няколко заболявания и ако нещо ми прилошее няма къде да поседна. Вътре има два стола, но ако не мога да стигна до там? Падам и това е”, оплака се възрастна жена.

Опашка има и пред пункта на ул. „Байкал” в близост до Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски. Читател на сайта съобщи, че там също  има струпване от 30-40 души.

Само след дни от прословутите опашки за карти няма да има и следа. Дали старата българска традиция – да чакаме последния момент и да се редим на опашки ще се повтори и следващия месец? Най-вероятно да.

Подобни статии

Top