Нов, по-нисък ток от днес, за бизнеса поскъпва

EVN предлага на своите клиенти самоотчет на електромерите по желание

Цената на тока за битовите потребители намалява с 0,11 на сто – осреднена цена от днес. Намалението се дължи на намирането на резерви, съобщиха от КЕВР.

Изменението на крайната цена на електроенергията за отделните дружества е ЧЕЗ – намаление с 0, 63 на сто, ЕВН – намаление с 0,44 на сто, Енерго про – увеличение с 1,9 на сто, което се дължи на спецификата на мрежата в Югоизточна България. С повече от 5 на сто намалява цената на енергията от електроразпределителното дружество в „Златни пясъци.

Еднаква добавка „Задължение към обществото“ от 38 лева се определя за битовите и стопанските потребители. Изравняването на добавката е необходимо, защото законът изисква от КЕВР да определи добавката по прозрачен и справедлив начин за всички потребители.

Решението на КЕВР за цените на тока за бита и бизнеса за новия регулаторен период, което трябваше да влезе в сила от 1 юли, беше отложено с един месец  със съгласието на Народното събрание.

От нула часа тази нощ  ЕВН вече отчита новите цени на електроенергията, които влизат в сила от днес. Дружеството апелира към своите клиенти, ако желаят,  да  извършат лично отчитане на данните до полунощ, и да ги предадат в клиентски център.

 

 

Подобни статии

Top