Нов път свързва "Източен" с "Тракия" - DC news

Нов път свързва „Източен“ с „Тракия“

Нов път строят в Пловдив

Транспортна връзка, която да съединява бул. „Марица Юг“ с бул. „Освобождение“, възнамерява да изгради общината. Улицата, която ще бъде с четири пътни платна, е проектирана с влязъл в сила Подробен устройствен план на многофункционална зона „Изток“.

Новият път ще свързва пряко район „Източен“ с „Тракия“ и ще улесни прехода между западната и източна част на града. Така от „Тракия“ до „Западен“ ще може да се пътува без светофари, като се използва кръговото движение на Водната палата, смятат специалистите.

За да стане това обаче, е необходимо да бъде отчужден имот на ул. „Шумен“ 40, частна собственост. Площта му е 2 250 кв.метра, а в дъното му има 21 кв.метра къща. За парцела общината трябва да плати на собственика над 71 хиляди лева, колкото е данъчната му оценка. Живеещите в района на бившия Строително-монтажен комбинат обаче се радват, че улицата им ще бъде разширена и асфалтирана.

Отчуждаването на терена, който е последната пречка за изграждането на пътната връзка, ще бъде гласувано на сесията утре.

 

Подобни статии

Top