Нов рекорд на Гинес за най-дълго плавало писмо в бутилка

Гинес потвърди, че най-старото писмо в бутилка, което бе намерено на брега на остров Амрум, Германия, поставя нов рекорд, съобщава btv цитирайки в. „Дейли мирър“. Бутилката е плавала в открито море в продължение на 108 години и 138 дни, преди да бъде открита през 2015 г.

Възрастна двойка била на почивка на Амрум, когато намерила бутилката на плажа. Съобщението в нея било написано на английски, немски и холандски език и гласяло, че случайният й адресат ще получи шилинг, ако попълни детайлите около намирането й на картичката и я изпрати обратно в Британската морска биологична асоциация.

Подателят бил Джордж Паркър Бидър, президент на Асоциацията от 1939г. до 1945 г., който между 1904 г. и 1906 г. пуснал над 1000 бутилки в открито море, като част от проучване за дълбоките морски течения.

Двойката изпратила картичката на Асоциацията в плик, за да не се повреди при пренасянето. От своя страна, МБА намерили шилинг по Ибей и го върнали като обещаната от Бидър награда.

Писмото в бутилка счупило предишния рекорд от 99 години и 43 дни, поставен от писмо в бутилка, хвърлено в морето в рамките на подобно проучване.

Подобни статии

Top