Нов роман представят в „Тракарт“

ИК „Жанет 45“ и Културен център-музей  „Тракарт“ представят тази вечер от 18.00 ч. в Културен център „Тракарт“ новия роман на Красимира Стоева „Лабиринт с разноцветни конци“. Той ще бъде представен от проф. Огнян Сапарев.

Детектив Джон Мур разследва убийство, което е свързано с шефа на мафията. В паралелна вселена красивата Ана-Мария-Лусия се среща с богатия си бивш любовник с надеждата да открие изоставеното си бебе и да помогне на голямото си семейство. А в съседно измерение при Джил, Антъни и Сю има машина, която изкривява пространството, разменяйки местата на всички замесени. В последвалия водовъртеж от недоразумения и грешки ще се наложи да спасяват не просто света, а цели три свята.

„Лабиринт с разноцветни конци“. Конци на Ариадна или конци на Арахна? Първите извеждат, вторите оплитат, но на читателя, се пада да избере кой да издърпа. Във всички случаи обаче, след като го издърпа, ще попадне във водовъртеж от странни и омайващи събития, които няма да го оставят да си поеме дъх.

Шеметен роман, написан с въображение и талант, с фантазия и самочувствие, казва литературният критик Митко Новков.

Красимира Стоева е родена и живее в гр. Пловдив. Завършила е бакалавърска степен по „Социология“ и магистратура „Бизнес комуникации и връзки с обществеността“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Има специализация по „Журналистика“.

Със своята проза е печелила литературна стипендия на ИК „Пигмалион“ и награди от национални конкурси. Първата ù книга е сборник с фантастични разкази „Снежните пясъци на Хира“ (ИК „Аргус“, 2008), а една година по-късно излиза първият ù роман „Уроци по грим и горчив шоколад“ (ИК „Хермес“, 2009). „Лабиринт с разноцветни конци“ печели наградата за роман в националния конкурс „Фантастика през 100 очи“ на ИК „Аргус“ за 2010 г.

 

Подобни статии

Top