Нов фрагмент от Римския стадион достъпен за пловдивчани (СНИМКИ И ВИДЕО)

H&M (5)

Още един сегмент от Римския стадион вече е достъпен за пловдивчани. Разкритите под бившата сграда на НарМаг останки от най-голямото антично спортно съоръжение по нашите земи вече може да се види от всички, след като днес в обновената и реставрирана сграда бе открит магазин за дрехи на една от най-известните европейски марки у нас.

Стотици фенове и фенки на марката образуваха огромни опашки още от ранни зори пред вратите на магазина, разположен на пет нива. Сред стимулите за феновете бяха ваучерите от 20 лева, които първите клиенти получиха още на входа.

Лично кметът Иван Тотев, заедно с актрисата Ирмена Чичикова, която е лице на марката за България, прерязаха лентата на обновената сграда и заяви, че предстои да бъде сключен договор с веригата, за да може разкопките в подземието да се превърнат в истински музей за пловдивчани – част от пъзела на Римския стадион. Едва след подписване на споразумението, на подземното ниво ще може да бъде поставена каса, чрез която да се събират приходи за общината от туристите.

Градоначалникът обяви, че преговорите собствениците на сградата и веригата-наемател са, да се сключи договор за 20 години. Така Общината ще има възможност да управлява тази част на Римския стадион, като превърне обекта в част от големия открит и подземен музей.

Ето какво още каза кметът Иван Тотев за разкопките:

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top