НОИ затваря офиса си в Асеновград

12986716_1164748530204285_1371164551_o

Точно след седмица изнесеният офис  на Националния осигурителен институт спира работа в Асеновград. Съществуването му се обезсмисля, след като от началото на годината услугите, които НОИ предоставя се осъществяват електронно.

За целта гражданите ползват квалифициран електронен подпис или  персонален идентификационен код. Той се издава безплатно само срещу лична карта. Над 20 души всеки ден се възползват от услугата само в офиса в Асеновград.

За решението на НОИ и предстоящото закриване на изнесения офис е уведомен  кметът на града, въпреки че помещението, което ползва институтът не е общинска собственост.

Затварянето на офиса не е  отстъпление от удобствата за асеновградчани, смятат от НОИ.  Градът е близо до областния център, има и удобен транспорт. Възможността клиентите да се обслужват в централния офис на института в Пловдив позволява консултации и комплексен анализ за всеки отделен случай, смятат от администрацията на Националния осигурителен институт.

Съкращението в редица изнесени бюра на НОИ дава възможност след въвеждането на електронната система да бъде оптимизиран състава и бюджета, каза преди дни социалният министър Ивайло Калфин. Последните две години в посочения офис в Асеновград работят две служителки – една за регистрация на безработни лица, другата за прием на болнични листове от работодателите.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top