Номинираният за Оскар „Диви истории“ на София Филм Фест в Пловдив

филм

В сряда вечерта известният арменски режисьор Харутюн Хачатрян ще представи своя нов филм „Безкрайно бягство, вечно завръщане“, който ще започне в 18:30 часа.

В края на 80-те и началото на 90-те години три исторически събития разтърсват Армения: независимост от Съветския съюз, която пренаписва географията на целия регион, войната с Азербайджан за Нагорни Карабах и унищожително земетресение.

Тези събития принуждават много арменци да напуснат родината си. Какво се е променило в живота на тези хора през последните 20 години? Какво ги кара да се връщат или да напускат родината си отново и отново?

Тези въпроси подтикват Хачатрин да започне мащабно проучване, което използва наблюденията отпреди 20 години и следва същите хора и днес.

От 20:45 часа можете да гледате номинарания за Оскар най-добър чуждоезичен филм “Диви истории” на аржентинския режисьор Дамиан Шифрон. Филмът е съставен от шест отделни сюжета. Истории за любовна измяна, завръщане на миналото, трагедия или дори насилие, което можем да открием във всеки ежедневен детайл.

Желанието за успех, състезанието между хората и неравенството в света, в който живеем, стресират много хора, някои от които в един момент не издържат. Филмът е точно за тях.

От 23 до 29 март в LUCKY Дом на киното ще се проведе отзвук на София Филм Фест в Пловдив с част от най-интересните заглавия на фестивала. Очаквайте програмата!

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top