Нормализира се обстановката след бурята в Пловдивско

Нормализира се обстановката по пътищата в Пловдивско след поройния дъжд, съобщават дежурните в Областно пътно управление. Падналите дървета и клони са почистени.

Няма регистрирани пътни инциденти през изминалата нощ. Безпроблемно се осъществява движението в пловдивския участък на автомагистрала „Тракия”. Пътят Белица-Загражден-Давидково е затворен за движение в участъка от км 13 до км 18 поради разрушена настилка.

Ремонтни дейности се извършват все още по пътя Асеновград-Смолян поради свличане на земна маса. При км 28 и км 29 движението се извършва в едната лента и се регулира от светофарна уредба, съобщават от АПИ.

Ремонтни дейности се извършват и по пътя Плодовитово-Първомай-Асеновград, където е забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 т, поради влошеното транспортно-експлоатационно състояние на стоманен мост на р. Марица.

Натоварено е движението по централните градски булеварди към този час на деня. Задръствания се образуват на възлови кръстовища, най-вече в района на Сточна и Централна гара. Пътните настилки са частично мокри. Уличните шахти се почистват, тъй като са запушени. На места има и паднали клони.

В сила е забрана за движението на камиони с тегло над 12 тона по бул. „България”, в участъка от бул. „Васил Априлов” до моста на Адата.

Източник: Радио „Фокус“

Подобни статии

Top