Нормално протича онлайн обучението в Пловдивска област

Часовете, които се провеждат онлайн са намалени, като времетраенето за най-малките е 20 минути, а за останалите – половин час. 

Няма данни за възникнали проблеми, свързани с провеждането на онлайн обучението в Пловдивска област. Това съобщи за  Радио Пловдив началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова в началото на първия от дните на въведеното тази седмица дистанционно обучение заради увеличения брой заболели от грип.  

Много от учениците си бяха забравили паролите, а за учениците от първи и втори клас се създадоха нови виртуални стаи, каза Киркова. Тя  уточни, че още от петък вечерта и в събота са предприети необходимите мерки. 

Родителите винаги са били наши партньори още по време на дистанционното обучение по време на масовото разпространение на коронавируса, допълни началникът на РУО-Пловдив.

Нормативният акт е такъв, че се организира  обучение от разстояние в електронна среда там, където е възможно и доколкото е възможно, каза още Киркова и заяви, че обучението онлайн ще засегне децата и учениците от уязвимите групи. По думите й в тази насока ще се разчита на работа с медиаторите, които са връзката с  родителите на децата от уязвимите групи.

Часовете, които се провеждат онлайн са намалени, като времетраенето за най-малките е 20 минути, а за останалите – половин час.