Нощен Париж отпразнува победата на Франция (СНИМКИ И ВИДЕО)

„На полуфинал сме! Въпреки дъжда, десетки привърженици се събраха в неделя вечерта и част от нощта на Шанз-Елизе в Париж, за да отпразнуват убедителната победа на Франция срещу Исландия (5:2). Една огромна радост, споделяна от хилядите френските фенове събрани в областта на фен-зоната в парк „Марсово поле“ в Париж“, пише в днешния си брой изданието „Льо Паризиен“.

„Знамена и радостни викове посрещнаха последния съдийски сигнал. Не след дълго започнаха първите клаксони на коли в столицата. Празненствата продължиха в барове и други места за срещи на френските фенове. Френски флагове като чадър, пончо или шлифери, се виждаха навсякъде. Почти есенното време не попречи на празненствата в района на „Марсово поле“ в Париж“, допълва изданието.

„За първи път от Евро 2000, Франция ще играе на полуфинали на европейско първенство, цел,  определена от председателя на Френската футболна федерация, Ноел Льо Грайе преди началото на турнира. След убедително представяне френските национали победиха изненадата на Евро 2016, Исландия с 5:2. Нито викингите, нито непрестанния дъжд, или дори непривично ниските температури за юли спряха свежия отбор на Франция. Сега сме готови да спорим с Германия следващия четвъртък в Марсилия, в римейк на четвъртфинала, загубен от тима на Дешан с 0:1 по време на Световната купа през 2014“, комантира „Льо Фигаро“.

Гордите исландски фенове отново изпратиха своите любимци с викингски поздрав, макар и този път след загуба от Франция. Исландия си остава приятната изненада на Евро 2016, а поведението на „ледените“ запалянковци може да бъде дадено за пример.

Снимки: leparisien.fr, lefigaro.fr

Подобни статии

Top