„Нощ на сетивата“ в библиотеката на ПУ „Паисий Хилендарски“

Уникална „Нощ на сетивата“ организира в сряда, 20 май, библиотеката на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. От 18:00 до 22:00 часа всички посетители ще имат възможността да се включат в литературни срещи и маратон на четенето. Организаторите ще посрещнат гостите си с чаша вино, забавни игри, подаръци и музикален поздрав.

В музикалната програма са включени композиции от Ерик Клептън, Ричард Клайдерман, Александър Винитски, Стинг, Ломбардо Грийн, Фредерик Бюргмюлер, Йохан Себастиан Бах и други световноизвестни музиканти, които ще бъдат изпълнени от студентите от специалности „Джаз и поп изпълнителско изкуство“, „Педагогика на обучението по музика“ и „Музика“ – Светлана Маринова, Иво Анохин, Живко Каратабанов, Жулиета Танева и Кристиян Манолов.

Интересни факти от историята на Пловдивския университет ще разкаже проф. дфн Никола Балабанов – ректор на висшето училище в периода 1989 – 1993 година.

Нощта на сетивата е част от националната кампания „Библионощ“ и ще се проведе в библиотеката на Пловдивския университет на ул. „Цар Асен“ № 24, сградата на Химическия факултет.

 

Подобни статии

Top