Нулев интерес към обсъждането за забрана на бурките в Пловдив

Десетина младежи и още толкова журналисти присъстваха на общественото обсъждане на предложението за забрана на бурките в Пловдив. Публичен дебат не се състоя, тъй като никой от присъстващите граждани на пожела да вземе думата и да изкаже мнението си.

Вносителите на предложението от ВМРО представиха искането си в рамките на няколко минути, при което стана ясно, че забраната няма да се прилага, ако облеклото се налага по здравословни причини или ако е с временен характер при спортни и културни дейности, включително и при управление на превозни средства, за които се изисква носене на предпазна каска.

Предвидената глоба за носене на религиозни символи, които пречат на идентификацията, е между 300 и 500 лева, а при повторно нарушение –  от 1000 до 1500 лева.

„Разочарован съм от липсата на хора в залата. Освен това има пусната декларация в Общинския съвет срещу предложението, което означава, че на сесията на 17 май някой ще се опита да прави политика по този въпрос“, заяви регионалният координатор на ВМРО Александър Сиди.

„Липсата на интерес към това обществено обсъждане е ясен знак, че гражданите са съгласни с нашето предложение и казусът е ясен“, допълни Сиди.

Подобни статии

Top