НФСБ срещу заема за втори гребен канал

НФСБ срещу нов заем

Пловдив трябва да има втори гребен канал, но всяка една идея и всяко едно управленско решение може да бъде убито по начина, по който то се изпълнява. Това заяви бившият кмет на града Славчо Атанасов. Той поясни, че общинските съветници от НФСБ са против тегленето на заема за осъществяването на този проект.

Проектът за втори гребен канал, който се предлага на пловдивчани е меко казано скандален. Цената му е изключително висока – 15 хил. лева. Тегленият кредит няма да е нисколихвен, категорични са общинските съветници Славчо Атанасов и Слави Георгиев. Те поясниха, че застават зад проекта на арх. Валентин Маринов, който е създателя на стадион Пловдив и настоящия гребен канал.

Според Атанасов стойността на неговия проект е 6 млн. лева, с ДДС и не е необходимо да се тегли голям заем. По неговия проект не се изсичат 4000 дървета и не се местят дигите на река Марица.

Според Слави Георгиев клубовете по гребане, преследвайки своята мечта, са увлечени да станат параван за нечистите намерения на кмета Иван Тотев. Той посочи още, че при скандалната обстановка повечето хора са пропуснали да забележат, че вчера всъщност се е обсъждало тегленето на нов голям заем. С него задлъжнялостта на общината ще стане 12 000 000 лева, с това се изчерпват всякакви възможности за други кредити за Пловдив и че обсъждането не е за втори гребен канал, а за създаване на нова зона от платени атракции, които обикновените пловдивчани няма да могат да си позволят. „Въпросът е ние правим ли втори Гребен канал, който да ни осигури световни състезания по гребане или правим подарък за нечии лични амбиции?”, запита риторично съветникът от НФСБ.

Общинските съветници обявиха, че на сесията на 11 септември ще гласуват против този проекта, макар да са сигурни, че той ще бъде приет.

 

Подобни статии

Top