Няколко полезни тактики срещу шума в офиса

Открити офис пространства за работа. Постоянно отворени врати. Прегради с тънки стени около всяко бюро. Много специалисти смятат, че всички тези решения на офис пространството са подходящ начин да се пести място, да се стимулира сътрудничеството и да се осигури прозрачност в работата.

Само че в такава обстановка винаги възниква един голям проблем: шумът!

Всеки си е изработил собствен метод да се изолира в такава обстановка, но добре знаем, че понякога и това не помага. Harvard Business Review подсказва още три начина за намаляване на дразнещите децибели:

1. Клин, клин избива.

Сложете си слушалки и си включете някое интернет радио с много нисък звук. Смесването на гласовете е добър абсорбатор на обграждащия шум.

2. Потърсете си генератор на бял шум.

Това е устройство, което излъчва случаен фонов шум с цел да тушира останалите звуци наоколо. Имаме предвид всичко, което имитира звуци в природата, като ромолене на водопади и поточета, дъжд, вятъра и птици. В интернет безпроблемно могат да се открият подобни mp3-файлове за релаксация. Иначе генераторът на бял шум се използва много често за по-лесно и приятно заспиване, както и за облекчаване на симптомите на шум в ушите или пък мигрена.

3. И вие бъдете тихи.

Възможно е вие също несъзнателно да участвате в генерирането на голям шум в офиса. Ако говорите високо, можете да предизвикате
огледална реакция в колегите ви и да ги мотивирате и те да повишават тон.

Източник: manager.bg

Top