Няколко признака, че спешно трябва да правите секс

Обикновено не ни е нужно да си обясняваме защо ни се прави секс. Тялото ни понякога го иска и ние усещаме неистово желание да бъдем интимни с определен мъж (понякога дори не е задължително да е определен, а просто мъж).

Случва се обаче, когато доста време сме стояли „на сухо“, да загубим естествения си сексуален апетит и да се появят други признаци, които сигнализират, че спешно трябва да правим секс.
Кои са доказаните симптоми, които показват, че тялото ни агонизира, лишено от плътски удоволствия?
От дълго време сте в лошо настроение и изпадате в депресия.
Когато една жена не получава внимание от мъж, тя се потиска и често е в необяснимо криво настроение. Раздразнението и ниското й самочувствие се обясняват както на психологическо ниво от липсата на мъжки ласки, така и чисто химически.
Когато правим задоволителен секс, отделяме хормона ендорфин, отговарящ за доброто настроение и положителната нагласа към света. Така че, дори без да го осъзнаваме, усмивката на лицето ни грейва и ставаме по-приветливи.
Не сте доволна от визията си.
Това може да се дължи както на лошото настроение (горния фактор), така и на факта, че действително изглеждате по-малко привлекателна от преди.
Когато човек е потиснат, сваля много по-трудно килограми и няма особено желание за каквото и да е.
Един добре познат ни факт – сексът е сред най-добрите видове спорт. 30 минути секс вършат същата работа за фигурата ви, както 20 минути джогинг, че дори и по-добре, защото напрягате всички мускули на тялото.
Един не толкова популярен факт – редовният секс уголемява гърдите ви! Причината се крие във факта, че по време на полов контакт кръвообръщението се усилва и след секс гърдите ви може да са с 25% по-големи. Ако редовно се наслаждавате на плътски страсти, ефектът може да остане не само след секс.
Кожата ви е „повяхнала“.
Сексът помага много за изглаждането на кожата. Когато жената прави секс, в организма й се отделя важният за кожата колаген, който е съставка в много видове козметика и спомага за изглаждането и еластичността на кожата. Заедно с това изработеният от организма прогестерон спомага за моменталното изчезване на пъпките. Засилването на кръвообръщението правят кожата ви да изглежда по-свежа и сияеща.
Доказано е, че хора, които правят редовно секс, след години изглеждат значително по-млади от връстниците си.
Боледувате често и все ви боли нещо.
Сексът е перфектно болкоуспокояващо. Преди да достигнете върха, в тялото ви се отделя хормонът окситоцин, под действието на който болката се притъпява.
Също така е доказана връзката между половата активност и изработването на антитела в организма, които усилват имунната система на човека и го предпазват от различните вируси. Само трябва да бъдете внимателни да не се увлечете, защото прекаляването със сексуалните подвизи изтощава организма и може да има обратния ефект.
Помните трудно и сте разконцентрирани.
Дългото стоене без секс ни прави по-лениви не само физически, но и мисловно. Бързо ще си помогнете, ако се отдадете на ползотворен секс. Когато достигате оргазъм, благодарение на засиленото кръвообръщение, кръвта ви се насища с кислород, достига бързо мозъка и на следващия ден сте с много по-остър ум и бързо запомняте. Редовното практикуване на секс, ще ви направи по-концентрирани и умни.

Някои от горните симптоми са ви застигнали и това учудващо съвпада със сексуалната диета, на която сте подложени в последно време. Не е нужно да се колебаете, а действайте. Дори да не станете по-умни, по-красиви или по-здрави, то със сигурност ще се почувствате много по-добре след доза сладострастни интимни преживявания.

И внимавайте с партньора! Все пак той е най-важен, за да получите максимален ефект.
Източник: intimno.rozali.com

Подобни статии

Top