Няма бум на въшки сред децата и учениците в Пловдив

Няма бум на въшки в Пловдив

Няма бум на въшки сред децата и учениците в Пловдив. Според информация на лични лекари единствено повишена заболеваемост от паразитите има само в едно или две детски заведния или училища в квартал Христо Смирненски.

Във връзка със сигнали на регионалните инпекторати по образованието за зачестили случаи на поява на въшки в някои училища в страната Регионалните здравни инспекции са изпратили предписание и са поставили задача на медицинските специалисти да извършват всяка седмица профилактика.ениците.

Синх- д-р Александър Калайджиев председател на общопрактикуващите лекари в Пловдив 676 0.43/1.00 На този етап в града единствено в Смирненски има повишена заболеваемост от въшки в две групи от децата в детска градина и езно училище, потвърди председателят на общопрактикуващите лекар в Пловдив д-р Александър Калайджиев.

Причината е в липсата на контрол в самите учебни заведения. Преди време децата не се допускаха в учебните заведения ако не са прегледани от медицинска сестра за въшки, за хрема и кашлица или друго заболяване.

 

 

 

 

Подобни статии

Top