Няма ваксини за тетанус и дифтерит за малки и големи в „Тракия“

Доставиха петвалентната ваксина в Пловдив

Свършиха ваксините за тетанус и дифтерит за реимунизация на възрастни и поливалентна ваксина за деца, алармираха джипита от „Тракия“ и родители пред DCNEWS. Репортер на сайта видя как момиче на 15 години бе върнато от личния си лекар, въпреки, че бе повикано да му бъде поставена ваксина.

„Ако трябва ще си купя ваксина от аптеката, нали преди празниците ме повикахте специално за това?“, притеснено питаше девойката. Общопрактикуващата лекарка я успокои, че може да мине и без реимунизация, тъй като ако случайно се пореже или замърси рана, задължително ще й бъде поставена ваксина за тетанус, независимо дали има имунизация или не.

„Няма откъде да си купиш ваксина, тя не се продава в аптеките“, обясни докторката, която отказа да назовем името й. Според нея, че медикаментите са свършили още преди Коледа и доставка засега не се очаква.

Не е вярно, че няма ваксини, напротив – имаме, категорична бе д-р Моника Троянчева от Регионалната здравна инспекция. По думите й дори днес колата, която носи ваксините от столицата е в София, за да вземе нови.

Top