Няма да спират влаковете за Асеновград и Карлово, подписките продължават (СНИМКИ)

В подписката срещу спирането на четири влака по линията Пловдив-Асеновград до днес са се включили 336 души. Тя се намира на стол в чакалнята на жп гарата и е насочена против намеренията за спиране на пътнически влакове. Това са влакове, които се ползват предимно от ученици, студенти и работещи в Пловдив, коментираха пътници.

Според повечето хора спирането на влакови композиции ще доведе до отлив на пътници към автобусите. Някои от тях бяха на мнение, че за зимата влакът е по-рационален.

„Хората си търсят влака, защото е уютно, топличко, добре се обслужва“, казва Екатерина Тасева. Тя е работила дълго време в железниците. Била търговски ръководител на жп гара Асеновград, а впоследствие билетен касиер на гара Пловдив. Казва, че преди години е имало много пътници и влаковете винаги са били пълни.

„Сега няма пътници, на мен ми се струва, че трябва малко да ги разредят, влаковете. Но ми става  мъчно като видя, че мотрисата идва и вътре е празна. Мисля, че е правилно това решение да се намалят“, добавя жената.

Днес стана ясно, че БДЖ спира напълно само 38 влака, а частично други десет. /Пълният списък на влаковете, които няма да се движат от 12 януари вижте тук!/ Нито един от тях не е по дестинацията Асеновград – Пловдив. Няма да бъдат спирани и мотриси по линията Пловдив – Карлово. Но според началника на гарата в Асеновград, на всички жп-спирки в пловдивска област са започнали подписки срещу намаляването на влаковете.

А вътре в системата в на БДЖ върви и подписка срещу съкращенията в железниците. Очакванията са те да засегнат около 1500 души.

 

 

 

Подобни статии

Top