Няма повдигнато обвинение за убийството на семейство Караджови (СНИМКИ)

Пловдивската прокуратура все още отказва всякаква информация по случая с разстреляното семейство Караджови в кв. „Христо Смирненски“. Припомняме, че вчера около 16.30 ч. труповете им бяха открити от съседка, която отишла да си купи яйца от тях, тъй като възрастните хора – Божурка /69 г./ и Цветан /74 г./ си докарвали допълнителни доходи над пенсиите, като отглеждали кокошки и продавали снесените от тях яйца. Телата бяха открити в орехова горичка в близост до жп-линията, на метри от частна клиника. Те обаче са престояли там поне ден-два, но тъй като мястото е безлюдно, са били открити едва вчера. В близост е била и къщата на възрастното семейство.

Засега не е ясно дали е повдигнато обвинение на сина на разстреляните възрастни мъж и жена Венцислав Караджов, който е служител на Икономическа полиция.  Припомняме, че той е задържан за 24 часа, след като снощи бе отведен за разпит.

Според БЛИЦ се разследва версия 45-годишният мъж да е застрелял със служебния си пистолет или с друго свое оръжие родителите си. Досега обаче никой от разследващите не потвърждава тази версия.

От прокуратурата в Пловдив заявиха само, че ако има нещо за казване, то ще бъде разпратено до всички медии чрез прессъобщение.

Днес рано сутринта беше направен втори оглед на мястото, където бяха открити труповете. А междувременно роднини и съседи продължават да коментират, че синът и родителите са имали разногласия за имота, в който възрастните хора живеят и че са чували как ги е заплашвал. DCNEWS вече писа, че Венцислав Караджов е съдил майка си и баща си за къщата, в която допреди няколко години е живял и той с жена си и децата си.

„Едно дете беше, Ценко и Божурка трепереха над него“, вайкаше се етървата на Божурка Митка Караджова. Тази сутрин тя се опита да влезе в дома на близките си, но не бе допусната вътре от охраняващия полицай. Съсед  на убитото семейство пък обясняваше, че полицаите му казали да влезе вътре, но да не пипа нищо, обаче тя им отказал, за да не я разкарват после по съдилища.

„Той им е единствен син. За него ще остане къщата. Не вярвам той да ги е убил“, обясняваше още Митка Караджова. По думите й допреди няколко години синът нямал проблем с родителите си, но когато поискал да му припишат къщата, те отказали и той им се разсърдил. Тогава завел делото срещу тях.

Съседите разказват още, че преди време синът включил в гаража трифазен ток, за да е по-голяма сметката на възрастните хора за електричество. След това Цветан получил 900 лева сметка при пенсия 130 лв. „Чудеше се как да я плати”, обясняваха комшиите.

Междувременно 24chasa.bg съобщи, Венцислав Караджов категорично е отрекъл пред разследващите да е убивал родителите си. Сайтът се позова на адвокатката му Зоя Тошкова, според която все още не му е повдигнато обвинение. Засега е установено, че Цветан и Божурка Караджови не са застреляни с нито един от трите законно притежавани от сина им пистолети. Оръжието на престъплението не е намерено.

Ангажирани със случая уточниха, че труповете на пенсионерите не са намерени под орех, каквато информация се появи в медиите. Караджови са открити на земята в пристройката, в която живеели.

Според адвокат Зоя Тошкова родителите имали ограничителна заповед да не доближават сина си, който спечелил дело срещу майка си и баща за домашно насилие.

 

Подобни статии

Top