Няма поскъпване при зеленчуците заради блокадата на границата. Засега! (СНИМКИ) - DC news

Няма поскъпване при зеленчуците заради блокадата на границата. Засега! (СНИМКИ)

Няма поскъпване при зеленчуците и плодовете заради блокадата на границата с Гърция на един от най-големите пазари в Пловдив – Четвъртък пазара, видя репортер на DCNEWS. Търговци коментираха, че засега ситуацията около граничните пунктове не ги е засегнала и призоваха медиите да не преекспонират ситуацията, за да не им спъват бизнеса.

Доматите на пазара струват между 1,70 лв. и два лева, краставиците са на цени между 2,80 и 3,60 лв. Розовите домати по традиция са по-скъпи и струват 3.80 лв. Връзка зелен лук е на цена 60 стотинки, а патладжаните са 2,60 лв. за килограм. Арпаджикът е по 3 лева, чушките, независимо от цвета, струват по 3 лева килото.

Китайското зеле струва 90 стотинки, лев до 1,20 лв. вървят марулите, килограмът на морковите е лев и 40 стотинки, а репичките  са по 80 стотинки. Гъбите са на цени 4-5 лева, в зависимост от вида им – печурки или кралски печурки, броколите са по 1,89 лв. за глава, а зелето е по лев и 20.

Цените на плодовете също не са скочили. Килограм едри червени ябълки струда лев и 50, до левче стигат дребничките представители на сорта червена превъзходна. Златната превъзходна е по лев и 10 стотинки, а като се има предвид, че е българско производство, не се и очаква цената й да се повиши. Ягодите са на цени между 4 и 5.50 – цена, ниска за сезона при качеството, което демонстрират. Кивито е лев и 30 ст, бананите струват 2.20, същата е цената на лимоните, а на портокалите варира между лев и 30 до лев и 60, в зависимост от големината,  2.20 лв. струват крушите.

Според търговците засега няма промяна на цените на борсата, намалели са само количествата стока. Хората се молят поскъпване да няма, тъй като това ще се отрази на бизнеса им.

Подобни статии

Top