Обвинение и за Алекс Караджов?

Очаква се днес да бъде повдигнато обвинение на 15-годишният Алекс Караджов, син на обвинения в двойното убийство на родителите си Божура и Цветан полицай от Икономическа полиция в Пловдив – Венцислав Караджов. Ако бъде повдигнато, обвинението срещу него ще бъде за незаконното му обучение в стрелба край Дедево от страна на баща му.

Припомняме, че на 13 юни майката на Алекс – Каля Караджова, получи такава призовка, след като бе повикана за пореден път във Второ РУ.

Припомняме, че срещу полицая Венцислав Караджов бяха повдигнати две обвинения – за за двойното убийство на родителите му, чиито тела бяха открити разстреляни в двора на дома им на 17 май и за незаконните стрелби в Дедево.

След като беше оставен за постоянно в ареста по първото обвинение – за това, че е учил сина си да стреля, на ченгето бе наложена постоянна мярка „Задържане под стража“ и по обвинението за убийството на родителите му. Караджов обаче отрича да е извършил тежкото престъпление.

Въпреки това криминалистите смятат, че единствено той е имал мотив да убие майка си и баща си, тъй като между него и тях е имало спор за къщата, в която Божура и Цветан Караджови са живеели. Адвокатите на Венцислав обаче лансираха версията, че той е натопен заради конфликт с бившия си шеф от Икономическа полиция.

По време на заседанието на Апелативния съд, на което бе потвърден ареста на полицая, се разбра, че родителите му са убити с общо 10 патрона, а още три са открити в рамката на прозореца, и вратата на къщата. Според адвокат Зоя Тошкова, патроните са били с различен химичен състав, което навежда на мисълта, че или убийците са били двама, или са изстреляни от различни пълнители. Пред DCNEWS обаче експерти обясниха, че в един пълнител може да има боеприпаси от различни партиди и дори стоп патрони, стига да са от един и същи калибър.

Припомняме, че оръжието на убийството все още не е намерено.

Подобни статии

Top