Обвинение и за втория шофьор в катастрофата с Кари

Обвинение и за втория шофьор, участвал в катастрофата с Кари

Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинение и срещу втория участник в катастрофата, при която спортна кола помете автобусна спирка и рани 16-годишната Катерина Матеева. Това е Васил Калев, водач на колата, която в същото време е правила ляв завой на кръстовището и също беше ударена от спортния автомобил.

Според магистратите Калев е правил маневрата на жълт светофар, като по този начин е допринесъл за тежкия инцидент.

Обвинението срещу водача на мерцедеса Васил Калев е предявено днес следобед, съобщи говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев. То е същото, както срещу гръцкия студент Христос Боскос и предвижда до три години лишаване от свобода или пробация.

Съдебната автотехническа експертиза е показала, че Христос Боскос е минал на червен светофар с висока скорост. Той е ударил завиващия наляво Васил Калев и след това се е врязал в спирката.

Утре обвинението срещу гърка ще бъде прецизирано и допълнено с текста за независимо съпричиняване на инцидента, при който тежко пострада 16-годишната Катя Матеева. Според говорителя на прокуратурата разследването е във финалната си фаза. Предстои да бъдат предявени материалите по делото и едва след това то ще бъде внесено в съда.

 

 

 

Подобни статии

Top