Обвиненият в убийството на родителите си полицай обжалва ареста си - DC news

Обвиненият в убийството на родителите си полицай обжалва ареста си

Бившият полицай Венцислав Караджов обжалва днес пред Пловдивския апелативен съд определението на окръжните магистрати, които оставиха без уважение искането му за изменение на взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“. Караджов е обвинен в това, че на 15 май тази година в Пловдив, предумишлено и с користна цел, е убил родителите си. За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Миналия петък Караджов поиска да бъде освободен от ареста, но това не се случи. Пред журналисти тогава той заяви, че разследването, което се води срещу него, е с цел да бъде отстранен от работа като икономически инспектор от полицията в Пловдив.  Адвокатката му Зоя Тошкова пък обясни, че става въпрос за фирма, която е строила биоцентрала в региона на Пловдив и е оперирала с много милиони.

Пред съдебния състав ченгето се защити обяснявайки, че настоящите шефове на полицията в Пловдив имат лични разпри  и вражди с него и това е друга причина да искат отстраняването му. Има много разминавания в разследването и няма нито едно конкретно доказателство за извършване на престъплението. „Аз не съм убил родителите си“ – отново заяви Караджов.

Окръжният съд обаче прецени, че има обосновано предположение, че полицаят е убил родителите си. Освен това според магистратите съществува опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Делото за мярката в Апелативния съд днес е насрочено за 10.00 ч.

Подобни статии

Top