Обвиненият в убийството на родителите си полицай – на 4-часов разпит

Полицаят Венцислав Караджов цял следобед дава показания пред следовател от Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Пловдив, в присъствието на адвокатката си. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в града под тепетата. По-рано днес от прокуратурата оповестиха, че служителят на Икономическа полиция е привлечен като обвиняем в квалифицирано двойно умишлено убийство на родителите си – Божура и Цветан Караджови. Според обвинението те са умъртвени предумишлено и с користна цел. Повече вижте ТУК!

Въпреки че от институцията съобщиха, че ще бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Венцислав Караджов, това не се случи днес до края на работния ден именно заради желанието на ченгето да даде подробни обяснения по досъдебното производство.

Съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс /НПК/ обвиняемият може да дава обяснение във всеки един момент по досъдебното производство и това негово право не може да бъде ограничавано във времето, уточняват от прокуратурата.

Разпитът на полицая продължава вече четири часа и органите на досъдебното производство не можели да прекъснат неговите обяснения с оглед гарантиране правото му на защита. Заради това Окръжната прокуратура ще внесе искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Караджов утре, 4 юни 2016 г.

За извършеното престъпление по  чл. 116 ал.1 от Наказателния кодекс законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Припомняме, че в ареста от снощи е и съпругата на полицая Каля Караджова. Засега тя е задържана за 24 часа за съучастие в престъплението. Още не е ясно дали тя ще се сдобие с обвинение за съучастие, или ще бъде пусната от ареста. 24-те часа вече са изтекли.

 

 

 

 

Подобни статии

Top