Обвинен в опит за убийство твърди, че е жертва - DC news

Обвинен в опит за убийство твърди, че е жертва

Пловдивският апелативен съд остави окончателно в ареста 32-годишният Емил Димов от пловдивския квартал „Кючук Париж“. Срещу него е повдигнато обвинение, че е намушкал многократно друг, 36-годишен жител на квартала при междусъседски скандал на 21 август.

Според обвинението Димов имал конфликт с 15-годишната доведена дъщеря на 36-годишния Мирослав Иванов, а впоследствие и със самия него. Първоначално двамата мъже се скарали на улицата, а следобед Емил отишъл в дома на Мирослав – на бул. „Александър Стамболийски“. Той позвънил на входната врата на апартамента, а пострадалият му отворил. Емил отново започнал да заплашва и да размахва нож. За да защити доведената си дъщеря, която била зад гърба му с приятеля си, Мирослав излязъл от апартамента и тръгнал по стълбите с Димов. На площадката между четвъртия и петия етаж на блока двамата се сбили, а Емил нанесъл порезни рани в корема и главата на опонента си. Двамата били разтървани от приятеля на доведената дъщеря.

Мирослав бил откаран в болница, където раните му били обработени и след това бил освободен. Междувременно полицията задържала Димов, който бил осъждан за опит за кражба и вече излежал присъдата си.

Съвсем друга обаче се оказа днес версията на близките на Емил. Според жената, с която Емил живее на семейни начала, двамата имали апартамент на същия етаж, на който живеели Мирослав и семейството му. Те живеели там с двете си деца – на 3 и 7 години. По думите й, когато Димов се прибирал, той бил причакан от пострадалия и дъщеря му, които започнали да го налагат с летва, на която имало пирон. След преглед, наистина се оказало, че 32-годишният мъж има нараняване от пирона по главата, а според защитника му – адвокат Владислав Златанов, следи от удари с летвата имало и по тялото му. Емил бил удрян толкова силно, че летвата се счупила в гърба му. Освен това самият той подал сигнала на тел. 112 и повикал полицията.

Адвокат Златанов посочи в съдебната зала, че Димов се е опитал да се защити и затова е размахвал ножа. По думите му прокуратурата е представила характеристична справка, че младият мъж е конфликтна личност, но тя не е подкрепена с доказателства. Не са били разпитани и съседи на двете семейства.

Защитникът беше категоричен, че според съседите в блока Мирослав е побойник и пияница. Той често участвал в боища и скандали. „Моят подзащитен е жертва на побой и се е защитавал“, обясни пред съда адвокат Златанов.

„Не се смятам за виновен, защитил съм се. Не може да излезе от тях и да ме налага с пирони. Аз просто се защитих“, каза в последните си думи Емил и поиска по-лека мярка, за да може да се грижи за децата си. Според адвоката му именно той в момента гледал малките, тъй като жена му ходела на работа.

Според прокурора от апелативна прокуратура обаче обвинението срещу Димов е за опит за убийство и предвижда над 10 години затвор. Съдът прецени, че има достатъчно доказателства, че Емил е извършил престъплението, за което е обвинен, а също, че има реална опасност да извърши друго престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Подобни статии

Top