Обвинен в убийство работел като спасител на плажа

Обвиненият в убийството на своя наемател Петър Петров (65 г.)  – Христо Терзийски на 29 г., е работел като спасител на морето и по плажове в Пловдив. Това е било преди бившият гребец да бъде арестуван и съден за автокражби, стана ясно преди дни по време на заседание за мярката му за неотклонение в съда в Пловдив, пише Агенция Монитор.

Петър живеел с приятелката си Йорданка в къщата на близнаците Христо и Николай Терзийски до лятото на 2012 г. Тогава възрастният мъж изчезнал безследно и опитите на неговите близки да го открият, ударяли на камък до пролетта на 2015-а. През март 2015 г. Христо бил задържан от полицията в Пловдив, като заподозрян за серия от кражби на леки коли в града. Тогава той лично отвел ченгетата до заровени в резервата „Чекерица” край Раковски кости и признал, че останките са на Петър Петров. Докато изтърпявал присъда заради автокражбите, Христо се сдобил и с обвинение за умишлено убийство. По тежкото престъпление му била наложена мярката „подписка”.

Когато излязъл на свобода обаче той сменил адреса си по лична карта, заради което от прокуратурата поискали от съда да го задържи за постоянно в ареста. Окръжният съд в Пловдив уважил искането на държавното обвинение, а няколко дни по-късно същото сторили и апелативните магистрати. По време на мярката му за неотклонение стана ясно, че съдебно-медицинските експертизи не можели да установят причината за смъртта на Петър Петров и че има вероятност обвинението в умишлено убийство да бъде преквалифицирано в причиняване на смърт по непредпазливост. Такава била защитната теза на Христо, който е направил пълни самопризнания за стореното.

На снимката: Мястото край Стряма, където разследващите намериха трупа на убития Петър Петров. 

Подобни статии

Top