Обвиниха в измама съратниците на Келеша

Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинения на съучастниците на топ измамника Димитър Серафимов – Келеша. 28-годишният Господин Г. и 26-годишната Галя П. са обвинени, че са измамили 68-годишна жена.

Двамата са помогнали жената да се раздели с 2000 лева, които трябвалода даде като мито, за да получи „колет“ с 32 хиляди евро от своя племенница в Германия. По същото досъдебно производство са задържани с мярка за неотклонение „задържане под стража“ самият Димитър Серафимов /47 г./ и братовчед му – Серафим Серафимов /52 г./.

Топ измамник в ареста, пробвал да излъже баба в Пловдив

На 23 юли 2016 г. пострадалата жена получила телефонно обаждане от непозната жена. Тя се представила за нейната племенница, която живеела и работила в Германия.  Обяснила, че изпраща в България колет със спестяванията си от 32 000 евро по куриер на име Иван Иванов. „Племенницата“ помолила пострадалата да плати митническите такси за освобождаването на пратката. Жената обяснила, че има 2 000 лева и се съгласила да свърши услуга на роднината си.  По-късно по телефона на пострадалата се обадил мъж, който се представил за Иван Иванов и поискал 3 200 евро за освобождаване на пратката. Жената отговорила, че не разполага с тази сума и предала 2 000 лева, като записала и съобщила по телефона номерата на банкнотите.В хода на разследването е установено, че телефонните разговори с пострадалата жена били провеждани от двамата обвиняеми.

Та са задържани на 4 август 2016 г., когато се явили в полицията в Левски,  след като били обявени за национално издирване по досъдебното производство.

Обвиняемите Господин Г. и Галя П. са в ареста за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават процесуално-следствените действия по случая.

 

Подобни статии

Top